"Време е друг политик да дойде на мойто място", каза Иван Чомаков. Снимка: Булфото
fallback
Иван Чомаков отказа да се кандидатира за трети мандат в Пловдив. „Преди  една година взех решението да не се кандидатирам“, каза той. Като основна причина досегашният кмет посочи, че осемгодишния период, когато е бил кмет на Пловдив, е напълно достатъчен, за да реализира своите идеи за управление. „Сега е време друг политик да дойде на мойто място“, каза Чомаков. Той поясни, че обявява своето решение чак сега, тъй като се е опасявал, че ако го съобщи по-рано, това щяло да подейства дезорганизиращо на екипа, с който работи. Чомаков призна, че не е лесно да бъде управляван голям град като Пловдив със своите специфични проблеми. „С моя екип се опитахме и мисля, че в голяма степен успяхме да създадем условия за развитие на бизнеса. В социалната сфера запазихме най-ниските такси за детските градини, пенсионерите пътуват с евтини билети в градския транспорт“, посочи кметът на Пловдив. Лидерът на ДСБ - Пловдив Спас Гърневски определи постъпката на Чомаков като „достойна“. Според него така се отварял пътят за обединението на десницата в града за местни избори. ДСБ вече подписа споразумение с ГЕРБ и ВМРО за подкрепа на кандидатурата на Славчо Атанасов за кмет на Пловдив. „Не смятам, че ще влезeм в тази коалиция. Предстои заседание на градското ръководства на СДС. Очаквам да бъда номиниран за кмет на Пловдив", каза на свой ред градският лидер на СДС Николай Караиванов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Синя майна

преди 16 години

Наистина достойна постъпка от достоен човек. Малко хора са като Чомаков. Не че няма тепърва да започнат да го плюят. Балкански нрави - това си е.А иначе евала за този заем за улиците. Както виждаме за последните 6 месеца външния дълг се увеличил с милиард и половина.Браво на Тройната коалиция - крадци безподобни. Та това ще ни докара такава инфлация, че заемът от Чомаков след година ще е равен на цената на една боза.

7

az

преди 16 години

Изненадваща новина. Народната любов е като ветропоказател, така че процента й не гарантира качествата на Чомаков. Едва ли той се страхува да застане пред нея. Дали по-достоен ще дойде, никой не може да каже, трябва да се докаже. И естествено, че пак няма да го направи народния вот. Този дето подкрепи измислени партии като ГЕРБ (ченгета), НДСВ, и Гоце. Тъжна картинка, народе.

6

преди 16 години

А как това помогна на СДС това? Да кара СДС да му поставя краен срок да каже дали се кандидатира ...След като подари половината Пловдив на Гергов, сега сигурно и ще работи за него. "Той поясни, че обявява своето решение чак сега, тъй като се е опасявал, че ако го съобщи по-рано, това щяло да подейства дезорганизиращо на екипа, с който работи."

fallback