Опозицията напусна пленарната зала. Снимка: Булфото
fallback

Депутатите отхвърлиха принципа за уседналост в текстовете на Закона за местните избори.

Според него можеха да гласуват само онези, които са живели най-малко 10 месеца преди датата на изборите в съответното населено място. След прегласуване обаче този текст беше отхвърлен.

Това предизвика гнева на опозицията, която напусна пленарна зала.

Екатерина Михайлова от ДСБ отбеляза, че приемането на един толкова важен закон се е превърнало във фарс, а днешният ден е бил върхът на фарса. Възмутени сме от това, което се прави в пленарна зала, от начина на водене на заседанието, от това, че се прегласуват текстове и се променят на 360 градуса, това е пародия и няма да участваме в нея, заяви Михайлова.

След това, което се случи, българските граждани ще участват още по-малко в местните избори, допълни тя.

Красимир Каракачанов от БНС заяви, че въпреки желанието на българското общество да не идват автобуси от Анадола, за да гласуват, БСП е извъртяла нещата така, че това да се случи.

БСП за пореден път клекна пред ДПС, каза Иван Сотиров от ОДС.

Той добави, че БСП се е подиграла с всички граждани, които очакваха да има принцип на уседналост и да се спре изборният туризъм.

Иван Сотиров от ОДС посочи, че по същество е приет принципът на уседналост, но в същото време няма определение какво представлява тя.

Той призова хората на изборите да не гласуват за кандидатите на БСП заради това, че са останали излъгани, че ще има уседналост, а на практика няма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

ben chur

преди 16 години

na vruh'sveti nikola/6ipka/na6ite opal4enci sa se otbranjvali s kamani i darve.kato doidat anadolskite avtobusi,6te gi posre6tnem,kakto dedite ni otomanskata voiska S KAMANI I DARVE.

37

an.

преди 16 години

а бе хора ,защо не се спрете не разбрахтели ,че който и да ни управлява и какъвто и да е той една единственна цел ще има ДА ОТКРАДНЕ ПООООООВЕЧЕ.

36

Кърджалиец

преди 16 години

В Кърджали турско знаме не се вее никъде и никога не се е вяло. Елате да погостувате и разгледате града, преди да пишете. Южен град с топли и сърдечни хора - това е Кърджалли. Между местните хора проблеми няма. Не ни политизирайте града и живота, моля!

fallback