Георги Петканов подава оставка по лични причини. Снимка: Булфото
fallback

Министърът на правосъдието Георги Петканов съобщи, че подава оставка по лични причини.  

Министърът добави, че много отдавна е имал желание да си подаде оставката, но досега не е правил опити за това.

В изпълнителната власт един мандат е достатъчен, коментира Петканов. Той посочи, че върху него не е оказван натиск да си подаде оставката.

Не знаех какво представлява Министерството на правосъдието, то е много тежко, в МВР беше по-лесно - то е десет пъти по-голямо по кадрови потенциал, но там има ред и дисциплина, обясни Петканов.

Министърът каза, че за негов наследник се спрягат три-четири имена. Трудно ми е да кажа, кой ще е най-подходящият кандидат.

Според него при назначаването на нов министър на правосъдието би трябвало да се спази квотният принцип в правителството.

Петканов коментира още, че промените в правителството на Станишев са належащи. Според него е вероятно и други министри от квотата на НДСВ да подадат оставки, но не уточни кои.
 
Информиран съм за оставката на министър Петканов. Мисля, че от известно време има такава нагласа в него, защото цял мандат е бил министър на вътрешните работи, а Министерството на правосъдието не е лесен ресор, обяви премиерът Сергей Станишев в коментар на новината.
 
В близките дни ще ви съобщя цялостното ми виждане за развитието и ефективността на правителството, допълни той.   

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

super.agent

преди 16 години

Въпрос на време е да се стабилизират нещата. Лесно е да плюеш като се криеш. Народа (ние) трябва да излезем, да кажем какво искаме. Мога да ги псувам до утре тия, но по добре да им благодаря, че започнаха да се усещат и да предостявят властта на следващото поколение. Не е лесно да поемеш отговорността да управляваш от името на цял народ, който винаги е недоволен и винаги гледа в чуждата паница. Това е политически ход. Скоро НДСВ ще се измъкнат от кашата, която се забърка от БСП. Станиеш е твърде млад за този пост. Благодаря на всеки БЪЛГАРИН, който гласува. ДПС да се махат.

13

EMIGRANT

преди 16 години

ZARADI TZARYA ITAKIVA SVIRKADZII OKOLO NEGO SE SRAMUVAM CHE BG E BILO TZARSTVO

12

EMIGRANT

преди 16 години

ZARADI TZARYA ITAKIVA SVIRKADZII OKOLO NEGO SE SRAMUVAM CHE BG E BILO TZARSTVO

fallback