Петър Стоянов подаде оставка като лидер на СДС. Снимка: Булфото
fallback

Петър Стоянов обяви, че подава оставка като лидер на СДС. Стоянов заяви, че партията може да се развива и без него.

Готови сме за разговори за обединение с хората, които още през нощта на изборите признаха, че те са разединили десницата - Софиянски и Костов. Ние вече готвим контактна група за разговори с тях, но това обединение може да стане само при определени условия, заяви Стоянов без да ги конкретизира.

На 30 май ще има Национален съвет на СДС, където другите членове на ръководството ще съобщят решението си. Може би съвсем ще се оттегля от политиката, но ми оставете малко време да реша, включително и дали ще остана депутат, заяви Стоянов.

Гласувалите 400 000 за ГЕРБ показват, че десните в България не са припознали тази партия като своя. Аз мисля, че това е шанс наистина за нови лица да се обнови десницата. Не бива никой от нас да счита, че без нас десните партии не могат да се обновят и не бива да проявяваме нито ние, нито нашите симпатизанти сантименталности, заяви още Петър Стоянов.

Той съобщи, че Мартин Димитров, който досега беше евродепутат от синята партия и бе трети в листата на СДС, е в Брюксел да защити за последно невдигането на акциза за дизеловото гориво. По тази тема той е един от тримата докладчици.

Ние до край изпълняваме ангажимента си, поет пред нашите избиратели. И все пак, колкото и да сме разочаровани, нашите цели са постигнати - България е член на НАТО и на Европейския съюз, каза Стоянов.

Веднага след завършването на пресконференцията Стоянов се обърна към медиите и им каза "Довиждане". Преди това той благодари на сътрудниците си, участвали в предизборния щаб, на медиите за тяхната коректност и уточни, че независимо недоброто финансиране, всички са пропътували много километри по време на предизборната кампания. С огромно съжаление той каза, че все пак до вчера сутринта се е надявал поне на едно място сред бъдещите българските евродепутати.

Оставката на Петър Стоянов идва само два дни след катастрофалните резултати на синята партия на първите евроизбори у нас. СДС не успя да премине границата от 5,6% за вкарване в ЕП на свой представител.

Вчера оставка подаде ръководството на ДСБ. Днес лидерът на партията Иван Костов предложи обединение между двете десни формации.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

камкост

преди 16 години

Никакво обединение не може и не бива да се случва между дърти мошеници и опорочени от тях мекерета на каквато и да са възраст. Всичко трябва да започне ЗА ПЪРВИ ПЪТ отначало, каквото досега изобщо не е имало. Но това начало трябва да съзрее вътре в себе си, за да се разлисти, разцъфне и израсте...

18

Селянин

преди 16 години

Не е подал бе хора просто народа и натресе юмрук по крадливите мутри и на Стоянов и на Костов и на Софиянски.Не се заблуждавайте това не са партии които се борят за идеали това са фирми при това крадливи.Радвам се че най после ги принудихме да се махнат с ритник в ***.Дърти крадливи комунисти.Казва л съм неведнъж колкото по бързо поколението родено между 1965 1975г вземе властта толкова по бързо ще се оправи България.

17

Стефан

преди 16 години

Обедидение - да ,но без Костов,Стоянов, Софиански и всички мутри на местно ниво,иначе е реанимация на умрял в клинична смърт!

fallback