Снимка: image.bg
fallback

Напоследък доста ни облъчиха с идеята за промяна на негативния ни имидж и на недостатъчната информация за страната в Европа. Затова, в името на европейската информираност, всеки втори проект и концерт е посветен на това да се опознаем със съюзниците. Поредният и със сигурност не последен проект по случая обаче показа как ние самите се възприемаме...

Днес беше представен новият проект "Image.BG". Той представлява мултимедийна онлайн платформа, която  представя оригинални и интересни произведения на български автори, свързани със съвременния образ на България. Мотото на инициативата е: "Спри да се оплакваш, а действай!". Тя е под патронажа на първия български еврокомисар Меглена Кунева.

Понеже е важно като всеки образ и този да е многопластов, проектът има няколко катеории:

Light - позитивният поглед към действителността и живота в България - материали, коментиращи актуални процеси и важни аспекти в социалната, политическата, културната и икономическата ситуация в страната ни.

Dark - позицията на авторите за актуални и болезнени проблеми в сегашната ситуация в България.

Red - следите от соцминалото на страната ни - носталгични или не-носталгични препратки и привички от времето на комунизма.

Funny - иронични и изпълнени с хумор материали за нелепи или забавни неща в нашата действителност.

Fake - мястото за материали, разбиващи досегашните клишета и заблуди за страната ни.

Taste - материали относно нещата, които ни разкриват най-добре като нация - храната, пиенето, празниците, забавленията.

А сега познайте коя категория е получила най-много предложения за участие...

Най-много от материалите и проектите се отнасят към категория Dark (естествено, ти какво очакваше?). Следват Fake и Funny. А доста накрая е Light.

Иначе най-многобройни са били текстовете - есета и разкази, следвани от фотографии.  Сред участниците има българи, живеещи в чужбина, и такива наскоро завърнали се в страната ни.

Организаторите вече са селектирали най-интересните постъпили проекти и материали в разнообразни медии като фотография, текст, видео и аудио, които разкриват и коментират различните лица на страната ни.

Най-добрите работи, включени в "Image.BG", ще бъдат представяни в серия от изложби, прожекции, концерти, дебати, които ще бъдат организирани в страната и чужбина през цялата 2007г.

Първата изложба е предвидена за началото на февруари в галерия "Академия", а първият концерт е на "Bed Bug studio" на 23 февруари в клуб "Трафик" в Студентски град.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback