400 души от 20 области в страната са заявили досега, че ще участват в учредяването на съюз „Дясна алтернатива“, заяви за БТА кметът на Плевен Найден Зеленогорски след края на форума на фондация „Демократична алтернатива“, който се проведе в курорта Старозагорски минерални бани.

В началото на тази седмица бившият лидер на СДС Надежда Михайлова съобщи, че на 11 декември в Плевен ще бъде създаден нов съюз в СДС под името „Дясна алтернатива“.

Стратегически партньор на „Демократична алтернатива“ ще бъде ДСБ, каза още Зеленогорски.

Той подчерта, че са против изключването от ОДС на Демократическата партия и ще работят за създаването на силна дясна коалиция, която да издигне догодина кандидат за президент.

И Петър Стоянов, и Иван Костов могат да бъдат кандидати и да спечелят изборите за държавен глава, заяви Зеленогорски.

Сред кандидатите за участие в новата формация са кметове, депутати, хора от шоубизнеса, местни лидери и симпатизанти на СДС.

Новият съюз ще бъде част от СДС. Няма да се регистрира, ще работи за по-сериозен политически дебат, обясни Найден Зеленогорски.

Ние искаме СДС да се върне към началото, посочи той. Начело на съюза ще бъде избран национален съвет, който няма да има лидер, а решенията ще се вземат с квалифицирано мнозинство, добави Зеленогорски.


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase