Интригата по време на днешния ден се оказа, че е била мнима. Интрига няма и вече всичко е ясно, на балотаж отиваме с Бойко Борисов, каза кандидат-кметът Татяна Дончева на пресконференция в БТА.

Раничко му е на Борисов да се изживява като кмет, коментира поведението и изказванията на Борисов Румен Овчаров, шеф на предизборния щаб на Дончева.

Той призова привържениците на левицата да гласуват за кандидата на партията на втория тур на изборите, като подчерта, че всички представители на формалното статукво са останали извън балотажа.

За пръв път на балотаж за кандидат за кмет на София стига жена, което според Овчаров е огромен повод за радост

Дончева описа шансовете си, сравнявайки изборната ситуация с бягане на средни и дълги разстояния.  

Според нея Бойко Борисов е изчерпал потенциала си днес по време на първия изборен тур и най-голямото доказателство за това е разбивката на гласовете.

„Смятам, че, който е искал да гласува за Бойко Борисов, го е направил още на първия тур“, подчерта тя, с което на практика изрази мнението си, че на балотажа за генерала няма да гласува никой друг от досега подкрепилите го. 
 

Ако Борисов можеше да изпари тази седмица във въздуха, той би бил щастлив, но за жалост не може“, каза Татяна Дончева, като припомни призив на генерала за подкрепа на първия тур, свързани с опасения, че на балотаж би претърпял загуба.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase