Татяна Дончева. Снимка: Сайтът на БСП
fallback

В продължение на пет дни ще ви представим петте водещи кандидатури за кмет на столицата - Бойко Борисов, Татяна Дончева, Милен Велчев, Минко Герджиков и Светослав Гаврийски.

И петимата имат широка предизборна програма, обещават много и конкретни промени и искат да управляват столицата. Какви са точно идеите, плановете и самите кандидати - разберете тук. И ги проучете. 

Единствената жена в кметската борба в София не очаква състрадание и кавалерски жестове. Напротив, с острите си думи кандидатката на лявата коалиция Татяна Дончева дори уплаши другите кандидати и накара Бойко Борисов да поиска джентълменска борба. Татяна Дончева Тотева е родена на 28 януари преди 45 години в Трявна. Като малка свири на цигулка, но изоставя това хоби и се ориентира към правото. Става адвокат, а от 1992 г. е защитник на Българската православна църква и лично на патриарх Максим. Член на БСП е от 1998 г.

В настоящия парламент влиза като народен представител от Габрово, а от 18 август 2005 е заместник-председател на парламентарната група на Коалиция за България. Зам.-председател е на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред, членува в Комисията по правни въпроси и е делегат в парламентарната асамблея на НАТО. Кандидатурата на Дончева е издигната от коалиция „Българска социалистическа партия”, партия „Български социалдемократи”, партия „Политическо движение социалдемократи” и „Зелена партия в България”. Татяна Дончева не казва нищо ново в изборните си обещания -  и тя ще реши проблемите с боклука, с бездомните кучета и с прекомерния трафик по столичните улици.  Откроява се обаче желанието й да бъде приет Закон за София, т.е. да има разлика между начина на управление на 1-милионната столица и останалите по-малки градове.

В програмата на Дончева все пак има нещо различно  - децентрализацията на финансите и администрацията чрез формирането на няколко столични района – интересна, но незнайно колко изпълнима идея. Татяна Дончева се явява с бюлетина номер 6 на изборите за кмет на София. Официален сайт на кампанията: http://bsp-sofia.org/_wm/news/?df=45&dflid= За кандидат-кмета Татяна Дончева на страниците на Dnes.bg : Дончева: Хората пътуват "като сардели" в маршрутките Дончева и Борисов премериха сили в общ дебат Дончева: Липсва елементарно стратегическо мислене за развитие на София Дончева стартира с мото "Спирам корупцията в общината"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback