Министерството на труда и социалната политика отпуска целево 500 хил. лв. от бюджета на проект “Красива България” за тази година. С тези средства ще се подпомагат общините, в които има най-тежки последици от наводненията през последните дни, уточняват от министерството.

Кметовете на бедстващите общини ще получат покана от Министерството на труда и социалната политика да участват с проект по възприетите правила за финансиране чрез “Красива България”. Общинските проекти може да бъдат насочени към възстановяване на мостове, на училища и детски градини, социални домове и други обществени сгради.

Още днес започна снабдяване на общините с минерална вода чрез фонд “Социално подпомагане”. Минерална вода вече са получили хората в Горна Малина, Елин Пелин и Ихтиман.

Предстои социалните служби заедно с общинските управи да разпределят още минерална вода за хората в най-тежко пострадалите общини. Вода ще получат и в общините Роман, Криводол, Мездра и гр. Искър. Минералната вода е предоставена безплатно от “Девин АД”.

Очаква се безплатните количествата вода за пострадалите райони да бъде повече от 100 хил. тона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase