fallback

Общ преглед

Как посланичката ни в Белгия и Люксембург стана модна икона?

Eдна снимка от официалната страница на Министерството на външните работи предизвика невероятен интерес в социалните мрежи.

Става дума за протоколната фотография на посланик Мая Добрева, след като е връчила акредитивните си писма на Великия херцог на Люксембург Анри.

Дни наред кадърът бе останал незаслужено в сянка, макар и качен в официалната страница на министерството, но вече дни наред предизвиква смесени реакции, най-вече осмиващи.

Стилът на посланик Добрева обаче изисква допълнително изследване от страна на модни експерти.

В княжеския дворец в Люксембург, изборът й на тоалет е бил съобразен на първо място като цвят. Бебешкото синьо, или "серенити", както е по-известен в номенклатурата на института "Пантон", е единият от двата официални цвята за 2016 г. Другият е т.нар. розов кварц,, твърдят те пред "24 часа".

По отношение на кройката, говорим за ливрея с голям маншет и дълга пола, клоширана под коляното.

Личи, че аксесоарите за аудиенцията са били педантично и внимателно подбирани все така в цвят бебешко синьо. Чанта тип минодиера и, разбира се, еманацията на този тоалет - шапка с букет от пера, гарнирани с кордели в цвят, кореспондиращ с обувките на госпожата.

Инак посланик Добрева има забележителна дипломатическа кариера, стартирала още в зората на демокрацията.

От 91-ва до 92-ра година е съветник в кабинета на министъра на външните работи, за кратко става и главен експерт в управление "Външноикономическа политика".

От 92-ра до 1997 година е началник на управление "Външноикономическа политика", МВнР.

След това за четири години, до 2001-ва е зам.-ръководител на мисия и консул в посолството ни в Отава, Канада.

Прибира се у нас и става директор на дирекция "Европа II" във Външно.

От 2004 г. до 2006 г. е управляващ посолството ни в Минск, Беларус.

Добрева си идва отново у нас и до 2009 е директор на дирекция "Европа III", МВнР.

Веднага след това е изпратена за Черна гора, където е била наш посланик до 2013 г.

След края на мисията й тя става директор на дирекция "Югоизточна Европа" в МВнР, досега, когато е изпратена на мисия в Белгия и Люксембург. От сайта на Външно разбрахме, че посланичката ни знае английски, немски, руски и сръбски език.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

41

Знаещ

преди 7 години

Лелята не е от Пазрджик, там беше по разпределение в ДАП "Межд.превози" след завършване на Икономическия.След това по иния на СДС Стоян Ганев я изтегли във Външно, докато беше министър(той нали беше ваклото агънце на Пазарджик...)Иначе е от Кърджали, дъщеря е на тогавашния директор на БЕНТОНИТ Никола Добрев.В момента по-скоро е смущаващо, че тя не знае и дума на френски, а в Люксембург официален език е френският....

40

Анонимен

преди 7 години

Много е смешна горката...

39

Jartierki

преди 7 години

Ami i Borisov i Diankov kato presen premier i vicepremier obikaliaha predstavitelno detskite gradini, bolnici i jepegari s kitaiski t-shirti...:-)

fallback