fallback

Общ преглед

Докато официално с робството отдавна е приключено, неофициално то процъфтява и в наши дни.

Когато става въпрос за сексуалното робство - Русия заема незавидното пето място като страна, която "приема" сексуални робини. Първенци в продажбата на жени е Нигерия. Именно четири нигерийки, проститутки в Русия, са главни действащи лица в проекта на фотографката Татяна Егорова, разказва colta.ru.

Тя е запечатала на своя обектив четирите жертви, които са успели да избягат от сводниците си. Те са били настанени в приют, докато им бъдат издадени документи и депортирани в родината си.

Историите на момичетата си приличат като две капки вода. Всички са израсли в бедни семейства и не виждали никаква перспектива в Нигерия. Техни познати, които впоследствие се оказали агенти на сводници, им "рисували" прекрасен живот в Русия. Обещали им студентски визи, самолетни билети, място в университет, където да получат европейско образование.

Но вместо студентски скамейки ги очаквал ад. Взели им документите и всички пари и ги принудили да проституират. Ако не се съгласявали - пребивали ги докато кажат "Да". Съвременните робовладелци не се притеснявали да ги осакатят и дори да ги убият.

На всички момичета им бил зачислен "дълг" 45 хиляди долара за осигуряването на документи за Русия. За да го изплащат, момичетата трябвало да обслужват между 10 и 20 клиента дневно.

Да се свържеш с полицията в такива случаи се оказвало безполезно, защото сводниците се радвали на протекцията на високопоставени служители.

В Москва полицията се опитва да се справи с проституцията, а с помощта на благотворителни организации в рамките на няколко дни депортират робините в родината им. Но няма как да изкоренят проблема напълно.

Момичета от фотопроекта на Татяна Егорова са имали късмета да се освободят от робството. Някои са успели за половин година, на други са им били необходими две години.

По думите на едно от момичетата, след като баща й разбрал, че я принудили да проституира в Русия й казал, че сама си е виновна и да се оправя.

Въпреки горчивия опит, неразбирането на проблема в семейството, момичетата са щастливи, че се прибират у дома. И ще занесат подаръци на близките си.

"Благодаря на Бога, че има хора, които се грижат и оказват всякаква възможна помощ за освобождението на жертвите на трафик. Тяхната работа е достойна за възхищение", казва фотографът Егорова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

62

Мерцедес

преди 7 години

"Все едно чета: 1000 българки от Сливен в Холандия -хиляда секс робини в Ада.Ама това аз го чета така, а Сашо пише за 4 нигерийки в Русия." Нр 71На времето сливенските майки плакаха,но тогава нямаше кой да ги чуе и помогне!Къде бяха тогава службите и вестниците?Всички вдигаха рамене....ми не можем нищо да направим....Колко момичета бяха малтретирани от сливенските мутри.Мъндев,Йоско и сие Жълтаря,Каруцата,Курабията,Комбалът,Добрин Шопов, все стари сводници на свобода!!Правосъдие никакво!

61

Някой

преди 7 години

Пропаганда от днес.бг!!! Най-много секс робини има в Турция, тя е на първо място, но не се плаща да се пипе пртив нея, а плащат да се пише против Русия! демокрация, какво да правиш! Това е последния път, който влизам в сайтчето ви!

60

Анонимен

преди 7 години

Превърнахме Планетата в Гнус-на ***... жалко жалко жалко... Принизени страсти и никакув смисъл от съществувание... живуркане, Хапване, Ака-не и Праз-нене

fallback