fallback

Общ преглед


В интернет се появиха снимки, показващи как сирийски деца са обучавани от членове на Ислямска държава във военен лагер, пише "Дейли мейл".

От фотографиите става ясно, че мястото е училище в Ракка – градът, превърнал се в столица на ислямистите. Децата на възраст около 5 години са обучавани на стрелба с автомат, основни бойни тактики и такива за оцеляване. Водят се и часове по екстремистка идеология.

Снимките са разпространени от сайта на активистка група, която документира чрез видео и снимки ужасяващото насилие в града, превърнало родния им град Ракка в ад. Показват и как на цяло едно поколение се насажда идеята за ислямски екстремизъм и терористични актове.

Според активистите обучението се води в училището Ал-Шареа. Там в момента се водят военни обучения на деца под 16 години. Идеологията на джихада е застъпена сериозно и напомня възпитанието на Хитлеровата младеж в нацистка Германия.

На клипове пък се вижда как децата са питани дали искат да станат джихадисти, или атентатори самоубийци. Също така децата са принуждавани да повтарят призиви за убийство на западните неверници.

След навършване на 16-годишна възраст момчетата се изпращат в други военни лагери, където са подложени на строга военна подготовка и се готвят да бъдат или атентатори, или бойци на Ислямска държава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

60

до 51

преди 9 години

"Имаше даже филм с Дензъл Уошингтън..."Абе не ми говори за холивудски глупости, аз говоря за РЕАЛНОСТТА! А тя е, че САЩ имат най-доброто здравеопазване в света! Те измислят всичко, другите купуват и копират после от тях, като при компютърните техн. и всичко останало, добре позната история.Затова и най-бедният и бездомен американец е по-добре обгрижен от един българин, да не говорим за руснак. Това са фактите.

59

zl

преди 9 години

enichari tova e voennen islam

58

Анонимен

преди 9 години

Докато всички проумеем какво става, докато вземем адекватни мерки, ислямът ще се е настанил навсякъде.

fallback