fallback

Общ преглед

Без благородно потекло, внучка на шофьор на такси, бивша телевизионна журналистка – това е бъдещата кралица на Испания Летисия. Още от сватбата си с принц Фелипе тя съумя да наложи своя модерен стил и да донесе малко блясък на кралското семейство, започва материал на АФП, посветен на бъдещата испанска кралица.

Летисия Ортис Рокасолано, или принцеса Летисия, е родена в Овиедо на 15 септември 1972 година. Тя е може би най-харесваният човек от кралския двор, след като обяви преди години, че се гордее с факта, че във вените ѝ не тече „синя кръв“, а произхожда от средната класа.

Oще по темата
Красива, активна, спонтанна, Летисия Рокасолано изтърси праха от образа на кралското семейство. "Доня Летисия отвори духа на дон Фелипе", каза негов представител пред британския им биограф Андрю Мортън.

Когато среща Фелипе през 2002 г., Летисия е разведена. Майка й е медицинска сестра, а баща й - журналист .

Всъщност първият й брак е изключително кратък - през 1998 г. журналистката се омъжва за писателя и гимназиален учител по литература Алонсо Гереро Перес. Само година по-късно обаче те се развеждат, без да имат деца.

Връзката на Летисия с принц Фелипе започва през пролетта на 2003 г. Държат я в тайна до обявяването на годежа им през ноември.

"Интелигентна, образована, амбициозна, учтива, със стоманени нерви", така я описват бившите й колеги. Преди годежа си тя води няколко месеца новините на обществената телевизия TVE.

Венчавката на Фелипе и Летисия е извършена на 22 май 2004 година. Голямо улеснение в случая е, че при първия си брак бъдещата принцеса е избрала само гражданска церемония, която не се признава от Римокатолическата църква. Така от гледна точка на религията повторната ѝ женитба не представлява проблем за църквата.

Летисия постепенно смекчава характера си, поне публично, за да заеме предвижданата й роля - на дискретна съпруга на наследника на престола. Тя се грижи внимателно за външния си вид, остава вярна на испанските дизайнери, редува елегантни тайори и женствени вечерни рокли. С годините присъства все повече на официалните церемонии, винаги дискретна до съпруга си.

Летисия и престолонаследникът Фелипе имат две дъщери - Леонор и София, родени през 2005 г. и 2007 г.

Очарователната принцеса печели още повече любовта на своите сънародници със социалната си дейност. Тя предприема редица инициативи в страната, свързани с образованието, правата на децата и културата. А съвсем скоро официално ще стане първата дама на Испания, замествайки кралица София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

в

преди 9 години

Груба муцуна, въпреки пластиките. Грубо държание - постоянно я подиграват за това. Родата й са пълни калтаци. А братовчед й издаде книга, според която е за психиатър. На кого точно е любимка? Симеоновите снахи са много по-достойни.

18

Урааа!!!!

преди 9 години

Китин - президент! Китин - президент!Ааа, не бил Китин, а на Китин сина му!

17

Анонимен

преди 9 години

Освен това разправят, че Летисия била толкова слаба, понеже била *** дилатирана т.е. има оперативна интервенциа на м.*** ани екстернус с известна на всички ни цел. Затова не можела да задържа нищо освен варен ориз по древна японска рецепта:))) избягвала да се храни и от слаба, се превърнала в почти скелет. Дори и фотошопът не скрива прекалено слабата й, дребна фигура, която удивително напомня Сара-Джесика Паркър и други мои познати еврейки, като напр. Юлия Атанасова, на Мирчев сестра му.

fallback