fallback

Общ преглед

Рускинята Юлия Липницкая, която спечели злато в отборното състезание по фигурно пързаляне, стана най-младата олимпийска шампионка в историята на зимните олимпийски игри.

В неделя вечер, в деня на победата, Юлия бе на 15 години и 249 дни, което е с шест дни по-малко от друга фигуристка - американката Тара Липински, която победи на олимпийските игри в Нагано през 1998 година.

Благодарение и на блестящата Липницкая, която победи при жените и в кратката, и във волната програма, Русия спечели първа титла в Сочи след триумф в отборната надпревара на турнира по фигурно пързаляне. Това е нова дисциплина, която дебютира в програмата на олимпийските игри.

Лично Владимир Путин поздрави първите шампиони на своята страна, а руската тенисистка Мария Шарапова не скри възхищението си от младата своя сънародничка.

"Какво безупречно и красиво представяне на Липницкая. А тя е само на 15 години", написа Шарапова в своя личен профил в социалната мрежа Туитър.

Мария Шарапова, която е родена в Сибир, но като дете шест години е живяла в Сочи, се намира на зимната олимпиада като журналист-консултант на американския телевизионен канал NBC.

Всъщност това не е първата титла за родената на 5 юни 1998 година фигуристка. Само преди месец тя стана европейска шампионка при своя дебют на голямо първенство за възрастни, а през 2012 година стана световна шампионка за девойки отново при своето първо състезание в тази възраст.

Сега цяла Русия е в очакване да види дали детето чудо от Екатеринбург ще успее да се пребори и за олимпийската титла при жените при своя дебют на най-голямото спортно събитие.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

170

444

преди 10 години

До TRAKIECTi pyk ot kyde se prykna?

169

Анонимен

преди 10 години

колко сме злобни, колко сме лоши, колко сме прости...за съжаление!не можем да кажем просто"Браво, Юлия!"детето се пързаля леко, фантастически, каква пластика и какъв характер! какъв труд !а ние плюем!!!!!

168

Fuck the EU

преди 10 години

Много болни европеидни *** има по форумите...Седят си пред скапаните телевизори в гетото и им течат лигите :-)Глади, прости и болни мутренски тикви.

fallback