Общ преглед

Служители на "Национална полиция" и спецпрокуратурата са неутрализирали престъпна група за убийства и отвличания, съобщиха от МВР.

Задържани са петима души. Според събраните до този момент данни ръководител на групата е бил Йосиф Йосифов (Йоско Костинбродския).

По информация на МВР групата е действала от началото на 2003 г. до 2010 г., когато част от участниците са били задържани по друго дело.

По първоначална информация в нея са участвали още трима души, двама от които през годините са били убити, а един е безследно изчезнал.

От полицията отчитат, че става въпрос за безследно изчезнал мъж от юни 2009 година с инициали Р.К., както и убитите Асен Петров по прякор Шаки (застрелян на 1 септември 2004 година) и Борис Арсов по прякор Борчо (убит на 29 ноември 2003 година).

В хода на извършените процесуални действия при задържането на един от заподозрените е намерено огнестрелно оръжие със заглушител, което се проверява за използване при неразкрити до момента убийства.

Двама от задържаните членове на престъпната структура са обвинени в организиране и участие в опит за убийство на "знакова фигура", отчитат от полицията. Разследва се и тяхната съпричастност към редица други убийства, опити за убийства и отвличания с цел получаване на откуп.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар