Снимка: Pixabay
fallback

Специалисти от университета в Дънди са открили иновативен молекулярен процес, който ще ускори разработването на лекарства за комплексни заболявания, включително рак. Проучването е публикувано в списание Nature Communications.

Новият метод дава възможност да се модифицира протеин, уловен от молекулите на деградатора, премахвайки ненужните му части и омрежвайки останалите фрагменти. Това значително улеснява работата с протеини в лабораторията и прави изследователския процес по-ефективен.

Учените са създали нова версия на протеина, наречена CRBN-midi, която е по-разтворима и по-лесна за кристализиране, като същевременно запазва биологичните свойства на оригиналния протеин. Това спомага за ускоряване на разработването на лекарства, насочени към целево разграждане на протеини.

Повече по темата в megavselena.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Без име

преди 3 часа

Толкова е невероятно да се случи това! Изминаха 47 години, откакто си отиде от този свят моят обичан баща. Само дни преди да навърши 45! Не можа никой да помогне и въпреки усилията, след 10 месеца страдания, издъхна ! Оттогава до днес нищо не се е променило. Скоро по същата причина се простихме с близък приятел. Битува мнение сред хората, че дори да се намери метод за лечение на това жестоко заболяване, фармакологичните гиганти няма да позволят използването му. Бизнес интереси морят населението

10

НикогаВечеСДС-Чума

преди 3 часа

Лек срещу рака ще се намери, но срещу СДС-Чумата едва ли, защото никой не работили в тази посока, а трябва, защото СДС-Чумата умори в мизерия и глад и около три милиона българи, а повече от два милиона прокуди от Родината ,правейки ги бели роби на западни первезни господари

9

Анонимен

преди 6 часа

Долните осем коментара са абсолютна глупост.

fallback