Снимка БГНЕС
fallback

Качеството на атмосферния въздух в България и в частност в София се подобрява трайно и устойчиво.

Това увери пред Би Ти Ви министърът на околната среда и водите Петър Димитров. Няма как да се изкривят и манипулират данните от станциите, измерващи чистотата на въздуха, по мнението му.

Министърът обеща повече станции за измерване на въздуха. В момента 48 пункта измерват чистота на въздуха.

Данните от Националната система за мониторинг на КАВ са публични и се предават в реално време към Европейската агенция по околна среда.

Живеем в четвърта поредна година с намален отток на реките, обясни екоминистърът. Липсват пролетни пълноводия. Със 72% е намалят оттокът през тази година спрямо сухата 2023. Безводието е основно заради водозагубите при водоснабдителната мрежа. Над 80% от питейните води се губят по мрежата.

Петър Димитров заяви, че се надява да се сформира правителство след поредните избори и е готов да остане на поста си в редовен кабинет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Анонимен

преди 3 часа

Удължиха договора с дъщерната фирма на "Веолия" "Софийска вода" до 2035 г. Колко % загуби от несменени тръби са заложени при сключването му и последвалия анекс? Всички ли се калкулират на изстрадалия потребител? "Веолия" е осъдена и изгонена от много държави, Бг я осинови.

27

ВиК мафия

преди 7 часа

Тръбите няма да оправяме, а ще въведем "такса водомер"! Все пак трябва да си купим яхти и Майбаси!

26

Experto

преди 8 часа

ГАРАНТИРАНО: За 21 дни ще правите жесток секс като порнозвезда - ще увеличите трайно пениса си със 7 см и ще започнете да получавате ерекция за 3 секунди (твърда като стомана, колкото дълго искате),прочетете повече тук--- https://come.ac/Menstill

fallback