Снимка: БГНЕС

Минути след новината за трагичната кончина на Кирил Маричков заваляха и първите съболезнования.

"Той беше истински мъж", пише шоуменът Слави Трифонов в свой пост.

"Днес си отиде Кирил Маричков. Отиде си внезапно и ужасно рано. Той беше истински мъж. Беше бунтар и символ по времето на комунизма. Беше вкусът на времето за цяло едно поколение. Живя и ни напусна като истински рицар! До края! Ти си вечен, приятелю!"

"Българският рок осиротя.  Един от бащите му си отиде", пише в своя публикация Венци Мицоф. "Отиде си така, както трябва да си отиде всеки рок герой - на сцената! На сцената сме родени и на сцената ще умрем! Сцената е нашата майка, тя е нашата жена, тя е нашата благословия и проклятие! Светъл път на Кирил Маричков! Каквото и да говорите, той бе и ще бъде завинаги доайенът на българската рок сцена!!! На небето ще се съберат с Петър Гюзелев и с Георги Минчев и ще засвирят отново рамо до рамо - оня състав на Щурците, който като дете слушах на стария си грамофон..."

"С неописуема болка разбрах, че ни е напуснал Кирил Маричков. Един абсолютен диамант, който ни кара да настръхваме всеки път, когато чуем неговия глас, неговата музика.  Авторитет, личност и абсолютна икона за всички възможни времена. Ех, друже.... Ще ни липсваш. Нека ти е леко там, сред памуковите облаци.  Искрени съболезнования към неговите близки. Мъчно ми е, когато героите ни изоставят! Дълбок поклон", написа музикантът Орилн Горанов.

"Цял ден не можеш да вдигнеш глава от работа, а като го сториш - да разбереш, че е починал при инцидент Кирил Маричков, е повече от тъжно... Бог да го прости! Епоха в българския рок. И символ на едно време, в което да си различен от уравнивиловката, беше дори наказуемо. Неговата музика беше различна. Да почетем паметта му с легендарната негова песен "Клетва"!, написа Борислав Цеков.

"Отиде си една легенда! Бог да го прости!" Това написа лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в профила си във фейсбук по повод трагичния инцидент в оряховското село Селановци.

"Силните души, които не се огъват пред нищо, не изчезват. Кирил Маричков ни показа какво означава да останеш верен на себе си: "Можете да ме разстроите, но не и да свирите на мен." Уроците, музиката и думите ти остават. Почивай в мир!", написа кметът на София Васил Терзиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase