Снимка: БГНЕС
fallback

"Категорично смятаме, че има шанс да бъде постигнато пълноправното членство на България и Румъния в Шенген и ще направим всичко възможно това да се случи до края на нашето председателство", каза източник от унгарското председателство на ЕС.

Въпросът ще бъде дискутиран на заседанието на министрите на вътрешните работи на 10 октомври в Люксембург. Засега двете страни са част от пространството за свободно движение само по въздух и вода.

Източникът определи въпроса като важна част от дневния ред на Съвета и допълни, че въпросът трябва да бъде решен, пише БНР.

Той обаче не отговори на въпроса как ще стане това при положение, че изборите в Австрия, която налага вето и на двете държави, бяха спечелени от крайнодясната Партия на свободата и дали Нидерландия отново няма да наложи вето на България предвид факта, че крайнодесните там също са първа сила.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Путин.

преди 58 минути

За. Какъв. ***. Ви. Е. Този. Ебания. Шенген. И. Ебания. Евро. Съюз. Тези. След. Пет. Години. Няма. Да. Ги. Има. Слава. На. Русия.

13

Оха

преди 2 часа

Сега преди нг ще стане много весело обзалагам се че ще пуснат Румъния в Шенген а нас пак ще ни ритнат. Пък ние ще си съдерем га да се натискаме неистово и еврото да приемаме. Другите държави вкл и Румъния които са значително по напред от нас в икономически аспект казват че не са готови ама ние не юруш на кораба нищо че от 100 км се вижда че потъва. То няма такива неумни хора като нас.

12

Докторът

преди 2 часа

Пълният член е само за членки на ЕС. Обаче явно нашета страна България, не е членка на ЕУ щом не и дават пълно членство в Шенген.

fallback