Снимка БГНЕС, архив

Коктейл-бар е открит в идеалния център на столицата в градинката на Военния информационен център между ул. „Раковски“ и ул. „Иван Вазов“, предаде БГНЕС.

Теренът се намира в така наречения археологически резерват и строителството там трябва да бъде предварително съгласувано с Инспектората за опазване на културното наследство към Министерството на културата (МК) и с Националния институт за недвижимото културно наследство (НИНКН).

Според констативен протокол на двете институции, изграждането на ново заведение не е съгласувано с Министерството, а са извършени няколко нарушения, за които следва прилагането на принудителни административни мерки. Министерството на културата призовава и ДНСК да извърши проверка за това дали строителството е законно.

След като в началото на май 2024 г. започна строителството и парцела беше обграден с плътна ограда, от Информационния център на Министерството на отбраната изпратиха писма до ДНСК и до Главния архитект на Столичната община, в които алармират, че сградата е стратегически обект на Министерство на отбраната „с изградени оптични кабелни линии за постоянна връзка с ключови ведомства и с дипломатическите ни мисии в чужди държави“. І БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase