Снимка БГНЕС, архив
fallback

Комисията за защита на потребителите е установила търговци, продаващи по интернет лекарства, които трябва да се приемат само по лекарско предписание.

Оттам съобщават още, че е в ход активна кампания за продажба на лекарства, отпуснати по лекарско предписание, които се предлагат онлайн.

Санкцията за такова нарушение е до 50 000 лева.

Вече са установени търговци, които извършват продажби въпреки изричната забрана от закона. Съществуват сайтове, на които се предлагат и продават лекарства, внесени от други държави, като предлаганите лекарствени средства не са разрешени за продажба на територията на България, съобщават от КЗП.

На един от сайтовете са открити неверни твърдения, че е онлайн-аптека, което означава, че притежава разрешение за търговия с лекарствени продукти онлайн. Предоставянето на невярна информация е нелоялна търговска практика, поради което Комисията за защита на потребителите на свое заседание е взела решение, че е налице такова, и търговецът ще бъде санкциониран с до 50 000 лева. Също така ще получи забрана да заблуждава потребителите в бъдеще, съобщават още от Комисията, пише БНР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 7 часа

Пазарна икономика. Мафията на продавач-консултантите фармацевти с хипермаркетаптеките не искат пазарна икономика.

5

Велес

преди 8 часа

Щом съществува електронна търговия с лекарства, това означава,че нещо в държавната политика със здравната каяса не е наред... ама много не е наред!

4

тези

преди 9 часа

що не погнат топлиннитесчетоводители. Тези направо се гаврят с клиентите си. И няма отърване от тях. До горб си с тях. По-лесно може да се откажеш от Топловикация, отколкото от топлинен счетоводител. И как Софийска вода ще отчита водата са електронно? НИкой не е помислил това. Всеки топлинен счетоводител борави със свое водомер и радиоустройство и топломер. Това означава, че софийска вода трябва да има няколко вида устройства, за да може да отчита отдалечено водата. Това е от калпавите закони

fallback