Снимка: БГНЕС
fallback

От Военно-окръжната прокуратура потвърдиха, че черната кутия на разбилия се самолет край авиобазата “Граф Игнатиево” няма да бъде разчетена в България, а в Чехия.

Необходимите документи вече се подготвят, за да може кутията да бъде разчетена от специалисти, съобщава БНТ. Там се произвеждат самолетите L-39.

Преди две години след катастрофата с МИГ-29 в Черно море, когато загина майор Валентин Терзиев, отново черната кутия беше изпратена за разчитане на производителя в Русия.

По-рано през деня със заповед на министъра на отбраната Атанас Запрянов посмъртно бяха повишени във военно звание двамата офицери, които загинаха при изпълнение на служебния си дълг на 13 септември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Алекс

преди 1 ден

Най-добре.Нашите "специалисти" вместо да я разчетат,ще я унищожат.

12

Анонимен

преди 1 ден

До Анонимен 13. Защото е сериозен и отговорен човек. Защото тече разследване. Ако разследващите го попитат нещо ще отговори. В противен случай ще заревете, че влияе на разследването.

11

Анонимен

преди 1 ден

До Анонимен Ами истината е, че нашите управляващи пак си "измиха ръцете" с пилотите! Румен Грипенов нали е бил пилот, защо не може да каже какво се е случило? То това си е точно в неговата сфера, ама той май от нищо не разбира. Може би не е бил добър пилот навремето!

fallback