Снимка БГНЕС
fallback

В 11 939 дружества у нас има участие на руски граждани или руски фирми. Това става ясно от отговор на правосъдния министър Мария Павлова на въпрос, поставен от народния представител Мартин Димитров. Той е попитал за броя на компаниите в България, в които имат участие руснаци или руски фирми с дял от над 40%.

Справките, предоставени от министър Павлова, се базира на данните в Информационната система на Търговския регистър и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел, съобщи "Фокус". Проверката се отнася до участие на физически или юридически лица в дружества с ограничена отговорност, еднолични дружества с ограничена отговорност и на еднолични акционерни дружества.

7118 фирми у нас са собственост на руски физически или юридически лица. 4659 руснаци пък участват с дял от над 40% в дружества в страната. Дружествата, в които като действителен собственик е вписан руски гражданин, са 162.

Въпросът на народния представител е провокиран от появилата статистика на агенция Moody's за това, че България е на второ място в Европейския съюз по компании с руска връзка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

121

Анонимен

преди 1 седмица

Таз много ми прилича на ГЕРБерката Теменуга!

120

Анонимен

преди 1 седмица

И от тези 11939 сигурно 11900 са всъщност руснаци, които, за да имат право да си купят апартамента на Слънчака тук по закон са длъжни да направят фирма, на чието име да го купят. Тези фирми не работят грам. Би било хубаво да има руски пари в бизнеса, ама няма. Иначе на кой му пука дали Иван от Москва е инвестирал в цех, където работят 5 човека? Би било хубаво, но за съжаление не е така.

119

невинно наивен

преди 1 седмица

ами те за тва *** вкараха закон за чуждите агенти, нали?

fallback