Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Прощаваме се с журналиста Иван Гарелов. Опелото е от 15 часа в храма „Свети Седмочисленици“ в София.

Той почина на 3 септември след продължително боледуване.

Дългогодишният водещ на предаването „Панорама“ беше приет по спешност в „Пирогов“ на 18 юли с черепно-мозъчна травма.

81-годишният журналист първоначално бе настанен в Бургаската окръжна болница, но заради влошаване на състоянието му бе взето решение да бъде преместен в София.

Иван Гарелов е роден на 6 февруари 1943 г. в село Смилец, област Пазарджик. Завършва Софийския държавен университет със специалност журналистика. От 1972 г. работи в БНТ като репортер.

Иван Гарелов става известен като водещ на предаването „Панорама“ на БНТ през 80-те и 90-те години на миналия век. В него той интервюира всички водещи български политици и интелектуалци през този период. Става известен с фразата: „Часът и мястото на срещата са известни”.

Гарелов е всепризнат познавач на Гърция и на българо-гръцките отношения. Той е интервюирал редица гръцки държавници, сред които министър-председателите Константин Караманлис, Андреас Папандреу, Константинос Мицотакис /баща на настоящия премиер Кириакос Мицотакис – бел. БГНЕС/, държавният глава на Кипър архиепископ Макариос, министърът на културата и световноизвестна певица и актриса Мелина Меркури и др.

Начело на „Панорама“ остава 21 години, в началото на новото хилядолетие преминава в „Нова тв“, която по това време стана собственост на гръцкия магнат Минос Кириаку.

Гарелов е автор и на поредица документални филми, сред които най-известен е филмът му за Камбоджа след победата над червените кхмери. Българският телевизионен екип е първият, който влиза в опустошената от геноцида на Пол Пот страна.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

Гладни

преди 1 седмица

Гладни, бедни и бездарни коментират и изливат злобата от собствените им неуспехи. Никой от вас няма да остави следа след себе си, освен някоя снимка от чалготека, на която сте покрити със салфетки. Заради всичката злоба, завист и хейт с които българина е пропит, България е заприличала на страна от централна Африка. Нямате морал и ценности. Не ви е страх от Бог, не вярвате в нищо.дано това поне ви прави щастливи

32

Марилена

преди 1 седмица

Эамина си доайенът на руската агентура !!! В "Панорама" само следваше партийната програма на БКП!!!! То не можеше и друго да се прави в онези времена!!!! Няма безсмъртни !!!!

31

Иванов

преди 1 седмица

Къде е неговото продажно протеже, комунистката подкрепяща убиеца Путин, пристанала като слуга на Делян Славчев Пеевски? Бивша приятелка на некадърника без един работен ден Станишев.И това е кремълския агент Елена Николова Йончева!!! Въпросната трябва да бъде незабавно арестувана в Брюксел, като действащ агент на Руzия.

fallback