Снимка БГНЕС
fallback

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет ще проведе заседание на 9 септември, на което ще обсъди процедурата за избор на главен прокурор.

От публикувания дневен ред на заседанието става известно, че ще се обсъди проект на решение за възобновяване на производството по откритата, с решение на Пленума на Висшия съдебен съвет от 22 юни 2023 г., процедура за избор на главен прокурор във връзка с решението на Конституционния съд от 26 юли т.г.

Също така колегията ще обсъди изменение и допълнение на времевия график за провеждане на процедурата за избор на главен прокурор.

В дневния ред е включено още приемането на проект на решение за изменение и допълнение на Правилата за избор на председател на Върховния касационен съд, председател на Върховния административен съд и главен прокурор.

БТА припомня, че след освобождаването на Иван Гешев от поста главен прокурор, за изпълняващ функциите бе назначен Борислав Сарафов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 1 седмица

Нещо се разбързаха. А защо ли досега не преизбраха нов ВСС, да е редовен избора? Дали пък не е, защото този ни е удобен. Да го питам Делян/той си знае кой/, ти като продаде един, който допусна да се превърнеш в това, което си, то не допускаш ли, че е възможно и този който сега ще стане Главен прокурор да те продаде по същия начин? Всъщност точно това се случи с Гешев, тогава явно допускаш. Но Гешев се издъни при твой ВСС, а после ще е твой ли? Така, че драпай за парламента, че лошо после.

13

Глупаци!

преди 1 седмица

Каква е тази снимка, бе *** мръсни! От България ли е или от щатите?! Вече не се крием, че сме колония, така ли да го разбираме??? Нищо българско ли не остана у вас, че да се продадем на тези мръсни индианци, пръкнали се на света онзи ден!!!

12

стоян

преди 1 седмица

Ние имаме ли изобщо главен прокурор.Държавата е затънала до гуша в корупция,а от прикриватурата ни вопъл ни стон.Това е ПРИКРИВАТУРА,не прокуратура.

fallback