Снимка: БГНЕС
fallback

НЗОК ще известява хората със СМС или по Вайбър за техния здравен статус и протоколи, с които се предписват лекарствени продукти. По същия начин ще бъдат уведомявани и хората с увреждания за издадените ЛКК протоколи и заявления за отпускане на помощни средства и ремонти и за издадените от НЗОК/РЗОК одобрения по постъпилите заявления, пише "24 часа".

Целта на инициативата е пациентите и хората с увреждания да бъдат максимално улеснени и да получават информация за статуса на протоколите си и заявленията за помощни средства и ремонти в реално време, обясняват от Касата. Съобщенията ще се генерират автоматично, което води до минимизиране на всички грешки без забавяне във времето за уведомяване.

От 1 септември влязоха в сила и облекчения в изпълнението на рецепти. След като всички аптеки нагласят софтуера си към новите условия, хората ще могат да изпълняват една рецепта частично. До момента тези предписания се изпълняваха само напълно, което налагаше хората да обикалят от аптека на аптека, докато намерят място, където са налични всичките им лекарства.

Сега, когато електронната рецепта е частично изпълнена, останалата част от предписанието може да бъде изпълнено по-късно в същата или в друга аптека. За това обаче има условия. Окончателното изпълнение може да се осъществи до два работни дни от първоначалното частично изпълнение, но не по-късно от датата на изтичане на срока на валидност на електронното предписание.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

1212

преди 2 седмици

Do 6. .Дай Боже всекиму такъв тормоз. Да ги направи милионери.

13

Анонимен

преди 2 седмици

Баба ви все на Вайбър е стояла, докато е копала на полето. Аз съм с телефон с копчета и не ми пука...Бях със смарт и едва съм го изтраял да му свърши батерията. Супер неудобна досада, несъизмерима с човешката същност от физиологична и ергономична гледна точка.

12

Анонимен

преди 2 седмици

До НАП лийкс Муамар Кадафи не е казал точно "Ще ви разболяват и лекуват", ама тези, иновативните и отворените ще ви разболеят, за да си тестват връзката по Вайбър и Фейсбук. А пък дали въобще се канят да ви лекуват, е въпросът.

fallback