Снимка: БГНЕС, архив

МВР извърши проверка по сигнал, изпратен на 28 август от Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС). Сигналът е подаден от Джевдет Чакъров и касае Ахмед Доган. На лицето незабавно е осигурена охрана от Националната служба за охрана (НСО) и МВР, съобщиха от министерството.

Оттам посочват, че са предприети всички необходими оперативни действия и мероприятия за изясняване на данните, посочени в сигнала. Проведен е разпит на лицето, възприело тези данни, съдържащи фиксиран период от време и място, посочено от подателя на сигнала.

Изнесените факти и обстоятелства не се потвърждават, тъй като е установено, че въпросното лице, посочено от подателя, не е било във фиксирания период от време на конкретното място. Резултатите от проверката са изпратени на компетентната прокуратура, информират още от МВР.

По-рано днес служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков съобщи, че комисия по член 23 от Закона за Националната служба за охрана ще заседава и ще прецени дали има заплаха и дали е застрашен почетният председател на ДПС Ахмед Доган и от какво естество е тази заплаха и има ли нужда от охрана от НСО.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase