Снимка: БГНЕС

Нужно е да бъде въведен режим за професията инфлуенсър. Това заяви за Bulgaria ON AIR Габриела Руменова от платформата "Ние, потребителите".

Още по темата

"Много е важно такъв закон да даде ясна представа какви са правата и задълженията на всяка една от страните - инфлуенсъри, агенти, страните, които ги наемат, самите платформи. Във Франция 9 месеца след въвеждането на закона е направено проучване, че съдържанието е станало много по-прозрачно. Рекламодателите и потребителите са много доволни от резултатите. Важно е какви са посланията и какво се преследва с тях. Децата са с крехка психика, още не са изградени като личности. Имат много нисък праг на критичност, не са свикнали да търсят допълнителна информация, доверчиви са", каза Руменова.
 
Тя е на мнение, че Комисията за защита на потребителите (КЗП) трябва да анализира по-сериозно дейността на инфлуенсърите и да отчете дали е налице нелоялна търговска практика. Пред Bulgaria ON AIR Руменова уточни, че във Франция се предвижда глоба до 300 000 евро и до две години лишаване от свобода.

От 1 септември влиза в сила важна промяна при продажбата на детски столчета за автомобили. Във физическите и в електронните магазини ще бъде разрешено предлагането само на седалки, които са изработени в съответствие с т. нар. i-Size стандарт. Той осигурява защита от странични удари и възможно най-продължително возене на детето в обратна на движението посока.

"Старите няма да могат да бъдат предлагани, но ще могат да се ползват, без хората да са в нарушение. i-Size стандартът е установен, че е по-безопасен за придвижване", добави Руменова.

Тя отбеляза и че от 1 септември на всички летища в страните от Европейския съюз (ЕС) отново се въвежда строго прилагане на правилото, ограничаващо пътниците да носят в ръчния си багаж на борда на самолетите течности в шишета или контейнери с вместимост повече от 100 мл. Трябва да се поставят в прозрачно пликче и общата им вместимост не трябва да надвишава 1 л.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase