Снимка: БГНЕС
fallback

Да се пътува с БДЖ определено е приключение и поредната случка го доказва. Пътници във влака Пловдив - Димитровград бутаха локомотива, за да бъде отстранена повреда. За случая разказва в профила си във Фейсбук писателката и блогър Дани дел Нико, която е сред пътуващите.

Тя посочва, че на излизане от Пловдив машинистът съобщил на пътниците: "Дотук бяхме. Пантографът се заключи”, съобщава БНР.

Предложението пътниците да слязат и да бутат влака е именно на блогърката, но то е прието не само от машиниста, но и от пътниците.

"Освен да бутаме влака!", попитала риторично Дани де Нико без да подозира, че след минути точно това ще се случи...

"Явно неволно съм дала идея и след малко тя се осъществи. Машинистът помоли пътуващите мъже и на мига всички с ентусиазъм се отзоваха. След минути от мястото си видях как бавничко се движим назад. След около двадесетина метра мъжете се върнаха и за щастие се получи. Пантографът се включи и всички радостно се оживиха. Потеглихме", пише още тя.

“Довечера ще сме в новините, че пътниците са бутали мотрисата! - пошегува се с облекчение машинистът, въодушевен от развръзката, и се разсмя от сърце”, е само един от многото коментари на участващите в бутането на влака.

Заради оказаната навременна помощ от пътниците влакът пристигнал в Димитровград само с 9 минути закъснение.

"Благодаря на прекрасните служители от #БДЖ, специално на екипа на #КПВ10241 които са готови да опитат и невъзможното, но да осигурят безопасното транспортиране на пътниците си", завършва поста си авторката.

От БДЖ съобщават, че ще направят проверка по случая.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

64

Айде бе

преди 3 седмици

Акция , организирана от тези дето искат да приватизират БДЖ пътнически превози , добре отразена от винаги готовите на подкуп и сензация журналисти ! Нека са ви честити новите частни влакове ,..... само че те няма да спрат до тука ! След като се наместят в пътническите ЖПпревози , тяхното лоби ще ревне за увеличаване на пътните такси и застраховки на автомобилите , за да може да ви е скъпо по магистралите , и да с качвате на влаковете им !

63

Анонимен

преди 3 седмици

А линията Пловдив - Свиленград е съвсем нова и позволява развиването на 200 км в час. Ако си внесем жепейци защото нашите са слабо умни..

62

Анонимен

преди 3 седмици

Проводникът е бил малко по-далеч от релсите или пантографът не се е разгънал достатъчно. На равно, съпротивлението на въртенето на стоманените колела по стоманените релси е много малко. Почти Движение на идеално твърдо тяло. Закон на Нютон. В идеалния случай равномерно праволинейно движение продължава вечно, докато не се употреби сила. Минимално продължително усилие може да премести локомотива. Ако са имали щанга или лост е можело и без помощ от пътниците!

fallback