Снимка: БГНЕС

Да се пътува с БДЖ определено е приключение и поредната случка го доказва. Пътници във влака Пловдив - Димитровград бутаха локомотива, за да бъде отстранена повреда. За случая разказва в профила си във Фейсбук писателката и блогър Дани дел Нико, която е сред пътуващите.

Тя посочва, че на излизане от Пловдив машинистът съобщил на пътниците: "Дотук бяхме. Пантографът се заключи”, съобщава БНР.

Предложението пътниците да слязат и да бутат влака е именно на блогърката, но то е прието не само от машиниста, но и от пътниците.

"Освен да бутаме влака!", попитала риторично Дани де Нико без да подозира, че след минути точно това ще се случи...

"Явно неволно съм дала идея и след малко тя се осъществи. Машинистът помоли пътуващите мъже и на мига всички с ентусиазъм се отзоваха. След минути от мястото си видях как бавничко се движим назад. След около двадесетина метра мъжете се върнаха и за щастие се получи. Пантографът се включи и всички радостно се оживиха. Потеглихме", пише още тя.

“Довечера ще сме в новините, че пътниците са бутали мотрисата! - пошегува се с облекчение машинистът, въодушевен от развръзката, и се разсмя от сърце”, е само един от многото коментари на участващите в бутането на влака.

Заради оказаната навременна помощ от пътниците влакът пристигнал в Димитровград само с 9 минути закъснение.

"Благодаря на прекрасните служители от #БДЖ, специално на екипа на #КПВ10241 които са готови да опитат и невъзможното, но да осигурят безопасното транспортиране на пътниците си", завършва поста си авторката.

От БДЖ съобщават, че ще направят проверка по случая.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase