Скандалът с учителския списък във Варна продължава да се разраства, след като бе публикуван от "Възраждане". Кметът на Варна Благомир Коцев застана зад учителите, а прокуратурата в морската ни столица се самосезира по случая. Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов обаче продължи с атаката към подписалите си, като според него 534 от са били спонсорирани от НПО-та. Ето какво написа той:

"Вчера направихме една бърза проверка на подписалите се 887 учители и директори в подписката в подкрепа на хомосексуалната пропаганда в училищата. Оказа се, че 534 от тях са били финансирани от фондация "Америка за България" или спонсорираната от нея фондация "Заедно в час".

Уважаеми сънародници, ние имаме проблем, и не осъзнаваме неговия мащаб. Сега ще ви го опиша:

1. Чужди НПО създават мрежа от свои агенти в системата на българското образование.
2. Агентите постепенно биват имплантирани на ключови позиции - от директори на училища до министри.
3. Те започват постепенна подмяна на основните ценности на българското образование, водеща до снижаване качеството на образователната система и занижаване способностите на българските ученици.

Още по темата
Поправките на ЗПУО, приети по предложение на "Възраждане", изведнъж активираха тази мрежа от агенти, които се организираха за съпротива срещу закона. На тяхна страна веднага бяха активирани на свой ред т.нар. медии и прокуратурата. Започна истерична кампания за т.нар. черен списък на Възраждане срещу учителите, който всъщност е списък, съставен от самите агенти на ФАБ и ЗЧ.

Парадоксите от активността на чуждата агентура са големи. От една страна тя прави списък на своите агенти, от друга негодува срещу неговото обявяване. Прокуратурата на Пеевски веднага се самосезира срещу Възраждане и същевременно не прави нищо по сигнала, подаден от нас срещу учителите и директорите, защитаващи хомосексуалната пропаганда.

Всичко това освети безпощадно цялата система от чужди агенти, действащи по линията НПО-държавна администрация-медии-прокуратура. За ППДБ няма смисъл да говорим. Там националното предателство и слугуването на САЩ е основен стълб на политическата им платформа.

Ние българите имаме правото да знаем кой кой е в нашата страна. Както бяха осветени агентите на комунистическите служби, така трябва да бъдат осветени и агентите на чуждите държави у нас. Точно затова ни е нужен закона за регистрация на чуждите агенти (приет за първи път в САЩ през 1938 г.), и точно заради това чуждите агенти в България изпаднаха в истерия.

Има и добра новина обаче. В системата на образованието работят 55 840 души. 887 от тях са точно 1.6% от общия брой. Не са много. Просто са кресливи, истерични и настанени на ключови позиции. Има и още една добра новина. Проявиха глупостта да се осветят сами, като сами съставиха списък с имената си. Сега всеки българин вече ги знае и ще си направи изводите за мащаба на проблева, който имаме.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase