Снимка: БГНЕС

Ключовете за 90 нови коли "Шкода Кодиак" връчи вътрешният министър Калин Стоянов на церемония в Главна дирекция "Национална полиция".

Автомобилите ще се ползват за нуждите на Охранителна полиция и Пътна полиция в цялата страна. Те са високопроходими и ще се ползват в труднодостъпни райони.

Парите за колите идват от Фонда за пътна безопасност. В него постъпват средства от глобите за скорост.

Парите могат да се харчат само за пътна безопасност. С тях бяха купени и 35-те скоростни беемвета, както и 200 други патрулки, които са "Фолксваген Голф". Високопроходимите, за които Стоянов даде ключовете днес, са най-много - 227. Те пристигат поетапно. А в началото на август бяха взети и 6 нови пожарни и една линейка, която ще се ползва от огнеборците.

За жалост на всички критици на МВР, които последните седмици са активирани, ние ще връчим ключовете на 90 нови автомобила, каза Стоянов. И посочи, че скоро сигурно ще има питания защо има за едни, а за други няма. Напомни, че това са сложни процедури, свързани с обществени поръчки, и ще има коли за всички. Нямало да допусне противопоставяне на структури в МВР, пише 24 часа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase