Снимка: БГНЕС
fallback

Изненадана съм, не очаквах да ме пуснат предсрочно от затвора, заяви бившата зам.-кметица на столичния квартал "Младост" Биляна Петрова. Тя беше освободена 11 месеца преди излежаването на петгодишната присъда за получаване на подкуп.

Няма да наруша условията на предсрочното освобождаване, каза тя. Биляна Петрова беше освободена от следствения арест в Бургас в 17.00 часа днес.

Oще по темата
"Не мога да повярвам, още съм напрегната. Много се радвам, че всичко приключи. Това е огромно изпитание - престоят в женски затвор. Не знам как е в мъжките затвори, но в женски затвор е огромно изпитание. Разказите за казармата, които съм слушала, са като "санаториум" в сравнение с дисциплината в женския затвор. Трудно ми е да повярвам, но съм щастлива и искам да върна живота си обратно отпреди кметуването".

Петрова коментира и причините, според нея, прокуратурата да внесе протест срещу решението на съда за предсрочно освобождаване:

"Обяснявам си го, защото самата аз навремето отказах да лъжесвидетелствам срещу Иванчева и провалих на бившия главен прокурор идеята за бърз процес. И тези заплахи не ги крия, винаги съм ги получавал oт деня на ареста и след ареста. Така че това беше очаквана линия на поведение".

Една от причините за предсрочното освобождаване е влошеното здравословно състояние.

"Това е счупен тас и гръбначен стълб. Развила съм много тежка остеопороза. Платих висока цена, загубих майка си, сега се надявам да освободят и Десислава Иванчева", каза още Биляна Петрова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

777

преди 1 месец

Твърде дълъг изглежда пътят към реабилитацията. Все още има наложена присъда макар и условна(като на убилите нетрезви зад волана). Незнам дали с тази остеопороза ще има енергия за такова нещо. Това е била и целта на организаторите на това 'мероприятие' - че няма да ти се занимава после и ще бъде много скъпо. Но все пак - има чест, която трябва да бъде възстановена. Някои хора сами стават ****раси за пари и защитават чужди каузи за пари, Биляна Петрова отказа да лъжесвидетелства и пострада затова.

35

Анонимен

преди 1 месец

Това са много тежки увреждания. Здравето е единствения капитал. Дано има приятели, които да и помагат иначе е заникъде.

34

092393

преди 1 месец

Есенцията на нещата е тук - Тази жена лежа и получи сериозно увреждане заради отказа си да лъжесвидетелства срещу началничката си и заставането зад каузата на Иванчева. Прекалено голяма цена Биляна Петрова. Подбуждането към лъжесвидетелство не е твой проблем, откъсни се от каузата на Иванчева и се върни към своя живот преди кметуването, както сама заяви, че искаш. Казано е - като разбъркаш л-ната, няма как да не се изцапаш.

fallback