Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Даниил възглави Архиерейската св. Литургия в столичния храм "Преображение Господне".

"Дай Бог да се преобразим действително, нашето неверие да се преобразява във вяра, нашата себичност да се преобразява в грижа за човеците. Бог ни е дал тази светлина, нещо без което не можем да бъдем истински човеци", каза патриарх Даниил пред Bulgaria ON AIR.

На днешния празничен ден десетки миряни взеха причастие и се помолиха за здраве, успехи, просветление и да бъдем по-добри. В двора на храма беше раздадена боб чорба.

На Преображение Господне се вярва, че лятото се обръща към есента. На днешния ден на трапезата трябва да присъства грозде.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

56

Ангелина

преди 1 месец

Дано - индивидите на два крака ,да се превърнат поне в "хора" ,ако им е трудно да бъдат "човеци".Само добрите и градивни хора ще продължат напред....,с "вяра" или "без вяра".Патриархът е наистина духовен човек и да се обгради от себеподобни на него ,а на от преобладаващи "духовници" - напълно деградирали и изградени "по образ и подобие" на ДЯВОЛА,като преобладаваща част от техните мирияни ,които посещават храмовете ,без да знаят защо ,мислейки ,че се "пречистват" от ЗЛИНИТЕ,които вършат

55

Попа е Ченге

преди 1 месец

Вярата в ДС доведе България до крах

54

Анонимен

преди 1 месец

Само костовистите не се преобразяват.Все си остават турци с български говор.Ще го докажат като се обединят с ислямиста Доган .Вече запалиха България!

fallback