Снимка БГНЕС
fallback

„Не се меся във вътрешните дела на партиите. Няма да допусна да бъда замесван в долнопробни конспирации. Но явно, когато имаш амбиции да управляваш цялата държава, а не можеш да управляваш собствената си партия, е нормално да си изнервен”.

Така президентът Румен Радев коментира пред журналисти изказване на председателя на ДПС Делян Пеевски, в което той обвини държавния глава за разцеплението на партията, пише Нова тв.

„Не мислите ли, че прекалено дълго медиите ни занимават с личните тревоги и вълнения на въпросния господин, които опитват да ни се представят като обществен въпрос? Това е лична драма, която върви към своята развръзка”, допълни той.

Президентът отбеляза, че ако се обърне внимание на „злополучния ремонт на Конституцията” и последвалите решения на Конституционния съд, ще се види, че те водят до парадоксални резултати.

Oще по темата

„Нямаме съдебна реформа, но имаме управление без никаква политическа отговорност в момента. Хора с двойно гражданство не могат да бъдат министри, но могат да са народни представители. Тоест могат да избират и контролират министрите, да коват закони и да вземат важни решения относно националната сигурност”, посочи Радев.

Оценката на президента за „този експеримент с шестата поправка в основния закон” е, че той не само не е постигнал целта за заявената реформа, но и съществено е разклатил конституционните устои на държавата.

Относно политическата обстановка у нас Радев каза, че ще изчака резултата от консултациите на „Има такъв народ”.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

144

Анонимен

преди 1 месец

Пеевски ми прилича по болния си мозък на Зеленски !

143

Анонимен

преди 1 месец

Радостен президенчо! България е продадена на СССР. Нищо не се е променило. Г-н Доган "спящата руска клетка" беше активирана и сега цялото гнездо на ДПС се разбуни след като Пеевски си показа шкембето. Ако Соколя се върне като лидер, очаквам Депесето да погълне Биесепето, заедно с прилежащите й производни като АТАКА и ИТН. Така всичко ще си дойде на мястото и Бойко ще целува радостно ръчичка на Доган и ще пляска с теб Радевски - Радостни ръчичики: Пляс, пляс, пляс и всички ученички сме пак в час!

142

Иван

преди 1 месец

Докото Радев е президент, нищо не може да се оправи.Той е на всяка манджа миродие. Ще тръгнем нагоре след Радев. Неговата злоба, жажда за пари и власт, отмъстителността , която го владее му замъглява разума. Обградил сее с неподходящи хора и съветници, които мудават лоши съвети / толково могот хората/.Ще го изтърпим още 2,5 години и ще го пратим в 3 глуха. Ще си го спомняме за 10 години безвремие и разделение на нацията, с погазвани на зоконити и конституцията.Молко остово .Въоръжете се с търпен

fallback