Снимка: Pixabay/gdmoonkiller
fallback

Мъжът и детето, които бяха ударени от мълния под връх Жълтец в Стара планина, са починали. Второто дете, което е подало сигнала, е спасено.

Това съобщиха за БНР от Планинската спасителна служба:

"Детето, което е подало сигнала, вече е стоварено с хеликоптер на стадиона в Карлово. Пострадалите, доколкото имаме информация за нашите колеги, не дават жизнени показатели. Имаме горе колеги в района, вече от троянския отряд. Акцията продължава".

"Все още не може да се каже каква е родствена връзка между мъжа и детето, които бяха ударени от мълния под връх Жълтец в Стара планина", посочи дежурният от Планинска спасителна служба.

Сигналът за трагичния инцидент беше подаден около 13.30 ч.

Впоследствие военен хеликоптер отлетя от авиобаза Крумово за Карлово, откъдето превози до мястото на инцидента планинските спасители.

Акцията беше затруднена заради лошото време в района.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

69

Обичайте живота

преди 1 месец

До Анонимен 33-ти. . .28-ми, съжалявам за това, което ти се е наложило да преживееш. Да бях на 7 години. . .Още помня как хриповете на родителите ми преминаха в едно мигане. стичаха сълзи.от лицата им кръв. Страшно нещо е да си свеидетел насмърт,когато те вадят крещиш майко татко.мъжете които помагаха дишаха тежко.страхуваха се от пожар.ругаеха че нямат лостове.псуваха.с отрязан клон изкъртиха врата. Една жена ме прегърна. много е тъжно да усетиш от някои текстове липсата на живот в авторите им

68

Анонимен

преди 1 месец

Човека не е гледал прогнозата за времето. Не всички хора я гледат. А уж бил опитен планина. Жалко и за близките

67

Анонимен

преди 1 месец

Времето вчера,днес,утре, та чак до събота не е за планина. Прогнозата беше за гръмотевици.Безотговорно е да отидеш с децата си на билото,и то на Купена,където има метални въжета и метален кръст на върха.Цената е огромна, разбито семейство. Никога не правете компромис с прогнозата за времето! Особено ако има вероятност за мълнии! Който ходи в Балкана не може да не е видял колко дървета са разцепени от мълнии.

fallback