Снимка: БГНЕС
fallback

Община Болярово обяви дарителска кампания за пострадалите от пожарите, съобщиха от общинския пресцентър.

Кметът на общината Христо Христов изрази благодарност за съдействието към колегите си от общините Елхово и Тунджа, на валията на Одрин, на включилите се в гасенето пожарникари, земеделци, горски служители, както и към граждани, обадили се да изразят съпричастност.

Oще по темата
"В момента има много запитвания за доброволчески труд, а ние не отказваме никаква помощ", заяви Христов пред журналисти.

Даренията ще бъдат разпределяни според тежестта на щетите, броя на членовете на семействата.

Сметката може да бъде видяна тук.

Опустошителните пожари в общината продължават вече трети ден от 16 юли. На изнесен брифинг в боляровското село Мамарчево днес служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов каза, че екипите работят на три фронта в близост до селата Крайново, Воден и Шарково.

Воден и Крайново са сред най-пострадалите, защото огънят влезе в населените места и изгоряха къщи. Пострадалите ще получат от държавата еднократна помощ от 1578 лева, както и обезщетение от четири хиляди лева, ако бъдат установени по-големи щети.

Комисия от Община Болярово започна опис на щетите на 18 юли.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

бай онзи

преди 1 месец

от Воден бяха "ветеринарите" които избиха хиляди животни преди време ...нищо за тях ...дано още повече проблеми имат занапред

11

Анонимен

преди 1 месец

Вместо да се дефашизират като махнат председателя на Общинския съвет те искат от хората пари за "кампания". Смахната работа... в цяла България е така!

10

Анонимен

преди 1 месец

До Барон Мюнхаузен, а ти колко виновника си видял в затвора и защо смяташ, че сега ще има промяна? Никой не казва, че украинците са виновни. Това, което ти казват хората е, че трябва да се пренасочат парите от украинците към българите, защото НИЕ трябва да сме приоритет на тази държава! Не някакви бегълци и скатавки!

fallback