Снимка БГНЕС

"Няма нищо лошо в изборите и ние сме го казвали многократно. Това е изцелението, демократичното оръжие в ръцете на българските граждани. И в крайна сметка пак, ако ще се стигне до пореден седми, осми път на избори през последните 4 години, "Има такъв народ" е безапелационно готов да се яви на тези избори".

Това коментира пред БНТ Станислав Балабанов, зам.-председател на парламентарната група на "Има такъв народ".

"Въпросът е нужни ли са такива избори в една такава ситуация. Изключително тежка и отвратителна е ситуацията в момента в българския парламент. За съжаление всеки път българските граждани отиват на избори с надеждата нещо да се промени и някой да носи отговорността за тяхното бъдеще", каза той.

Според него, 50-ият парламент е започнал като предходните - блокиран, с политически заявки, с "игра на тронове" между политически лидери, които държат на практика избирателите си като заложници, без никой да коментира какво ще направи за тях.

От ИТН са готови да разговарят с всички политически партии, ако президентът връчи третия мандат на тях за съставяне на кабинет.

"Ако зависи от нас и спазвайки конституционните процедури, и третият мандат стигне до нас, имаме готовност да водим битка за това България да има по възможност правителство, което да реши конкретни крещящи проблеми за българското общество", подчерта Балабанов.

Той беше категоричен, че за втория мандат разговори с ДПС няма да има и няма да получат никаква подкрепа от страна на ИТН.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase