Снимка БГНЕС

От 15 юли в София тръгва нова експресна автобусна линия с номер 61, която е с маршрут от НДК до местността Златните мостове. Автобусът ще се движи всеки ден, а предложението е на заместник-кмета по транспорт инж. Илиян Павлов и общински съветници. Това съобщиха от Столична община на официалния си сайт.

Линия 61 ще тръгва от спирката под Моста на влюбените и ще се движи по бул. "България" и през кв. „Бояна" до Златните мостове. Превозните средства ще спират при булевардите "Акад. Иван Гешов", "Гоце Делчев", "Тодор Каблешков", както и на няколко спирки в кв."Бояна". Целта е да се осигури бърз директен транспорт към планинатата Витоша, както и връзки с метрото при НДК и при бул. "Иван Гешов". Освен това, 61 ще даде възможност и за качване на велосипеди на началната спирка при НДК.

Линия 63, която досега стигаше до Златните мостове, се скъсява до спирка "Ул. Бялата чешма" и започва да се обслужва от нископодови автобуси с климатик, което ще подобри комфорта на пътуване в кварталите „Бояна" и „Бъкстон".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase