Снимка БГНЕС, архив
fallback

Като цяло в групата на ДПС има напрежение, защото колективните органи трябва да работят. Да се надяваме, че няма да има разцепление, ще видим процесите, които са в ход. Трябва да надделее разумът. Това коментира пред журналисти в парламента съпредседателят на ДПС Джевдет Чакъров.

Преди ден от групата на ДПС бе изключен дългогодишният народен представител Рамадан Аталай, а част от ДПС не подкрепи предложения от ГЕРБ кабинет.

Чакъров заяви, че единството и силата на ДПС трябва да бъдат запазени, но трябва да се променят принципите на управление в партията, защото, по думите му, се е видяло, че едноличното управление води до тези процеси.

Oще по темата
"Нека да видим процесите, от вчера видяхте - има натрупано напрежение, видяхте и начина, по който гласувахме. Ние споделихме позицията, която представи почетният ни председател д-р Ахмед Доган. Съображенията за това бяха, че, да, г-н Росен Желязков е една прекрасна кандидатура в интерес на истината за министър-председател, но не е нормално в една страна членка на ЕС да няма никакъв преговорен процес – да се види дали програмите съвпадат, ако не в цялост поне частично, да има ясно набелязани цели", отговори той на въпрос дали има разцепление в ДПС.

Относно изказването на Делян Пеевски, другият председател на ДПС, Чакъров заяви, че в ДПС всички са евроатлантици.

"Само ще ви припомня за изказването от 1999 г. на доктор Ахмед Доган като председател на парламентарната ни група, което бе ключово за отдаването на въздушното пространство на България по време на Косовската криза и това отвори и трасира пътя на България за членство в НАТО", добави той.

От основаването до ден днешен нашият път е ясен. ДПС винаги е подкрепяла този път и се е борила да отстоява тези ценности, каза още Чакъров. /БТА
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

МЕДИ ЗНАЕ

преди 2 месеца

ДОГАН ЗНАЕ, ЧЕ ОРЕОЛЪТ НА ГЕРБ ВЕЧЕ ПОМРЪКВА И ЗАТОВА ОСИГУРИ НА ДПС ВТОРА ПИСТА. РАЗЦЕПЛЕНИЕТО Е ОРТАК БУ ДА ЛА РАБОТА, НИЩО ЧЕ ИМА РИМА С БУДА. ПРЕДСТОИ ДА ВИДИМ КАК ЩЕ СПРИНТИРАТ ПО ВТОРАТА ПИСТА, НАЛИ МЕДИ!!...

26

Анонимен

преди 2 месеца

Шепа милионери се карат кой повече да си прибере ТЕЗИ години наред прибира пари а техните избиратели гласуват по команда

25

1

преди 3 месеца

И аз пак да попитам: КЪДЕ Е ДОГАН. Стига глупости, покажете го да го видим.

fallback