Снимка: БГНЕС
fallback

Митрополитите се отнасят братски помежду си и изборът на нов патриарх няма да доведе до разкол. Отношенията в Българската православна църква не са напрегнати. Това сподели доцент Светослав Риболов от Богословския факултет на СУ "Св. Климент Охридски" пред Нова.

“Канонът по провъзгласяването на новия духовен водач бе спазен”, допълни Риболов по повод изборът на Даниил за нов патриарх.

"Над 5000 православни богослови от цял свят подписаха петиция - те се обявяват срещу концепцията за руски мир. В нея се казва, че от богословска гледна точка тази доктирна е ерес, затова православието трябва да се дистанцира. На следващия събор вероятно ще бъде обсъдена", разкри той.

"Патриарх Даниил ще направи отлична крачка, ако запази екипа на Софийска митрополия, която работи като добре смазана машина. Много голям въпрос е участието в междухристиянския диалог, Неофит имаше опит, беше активен в сферата", смята Риболов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 4 дни

Даниил е пророк от старият завет и е почитан в юдейство, християнство и ислям. и трите пустинни религии имат общо начало и общ бог. Общ Адам и *** общ Авраам общи пророци, до момента в който се разделят и после християнство се разделя на още. Но вие продължавайте да се мислите за някакви последователи на еврейската вяра, Византийски стил. "Православен"

9

Анонимен

преди 4 дни

Сатаданиил....

8

По същество

преди 4 дни

Народът не ви иска евроатлантическите мизерии, особено в църквата. Марш в яда, сатанисти.

fallback