Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Правителството на САЩ обяви награда в размер до 5 млн. щатски долара за информация относно криптокралицата Ружа Игнатова, която да доведе до ареста ѝ или до осъдителна присъда, заяви американският посланик Кенет Мертен.

Според журналиста Николай Стоянов обявяването на награда може да е потвърждение, че тя е жива.

„Със сигурност американските власти не биха си загубили времето, пък и с включването ѝ в списъка с 10-те най-издирвани”, коментира Стоянов.

Според него, след като Евелин Банев-Брендо може да се укрива в България, може и основателката на OneCoin да е у нас, макар и с променена визия.

Стоянов е автор на книга за криптокралицата.

„Това, което сме събрали като картина за нея, е, че е родена в България, но по-голямата част от живота ѝ минава в Германия. Семейството ѝ е от първата вълна емигранти, след като пада Желязната завеса. Отиват да живеят в малък германски град. Тя завършва и университет там. Завръща се в България, за да работи в голяма консултантска компания. Общо взето е развивала една сравнително нормална кариера”, разказа журналистът и подчерта, че от профила ѝ личи болезнената амбиция да се докаже и превърне в забелязван човек.

Адвокатът на главния юрист на OneCoin Ирина Дилкинска - Николай Петров, заяви, че глобата от 111 млн. долара е част от присъдата ѝ.

„Обсъждали сме да поискаме нейния трансфер, така че тя да излежава присъдата си в България, но към момента не са предприети такива действия. Тя се призна за виновна в САЩ и получи 20 години”, допълни той.

По думите му Дилкинска е била началник на правния отдел и е имала сравнително близък контакт с Игнатова.

„Никога не е ставало въпрос за това дали Ружа Игнатова е жива или не, но винаги е присъствало във въздуха като предположение, че евентуално е жива и се крие”, допълни Петров.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

61

Грездей

преди 13 часа

Да питат Миро певеца, той и беше личен шут.

60

1

преди 4 дни

Има данни, че няма данни. А вие си мислехте, че са само наш'те некадърни...

59

Анонимен

преди 4 дни

Това е Ленчето от Монтана бе. Почти всеки ден идва в магазина за един хляб, едно киселео млекце и от време на време кутия цигари.

fallback