fallback

Приемането на еврото ще накара хората да обменят недекларираните си пари, което ще породи бум в продажбите на стоки и недвижими имоти. Очаква се това да започне около шест месеца преди датата за присъединяването на България и да продължи в месеците след това. Виждаме вече колко много растат продажбите както на дребно, така и на жилища. Но все още не може да говорим за балон на имотния пазар, а по-скоро за риск от балонизиране. За обслужването на около 30-40% от ипотечните кредити отиват около половината от доходите на кредитополучателите им. В условията на най-ниските лихви по ипотеките се поставя въпросът за обслужването им, ако те се повишат, това коментира Георги Ангелов, старши икономист на институт "Отворено общество", в предаването "Светът е бизнес" с водещ Ивайло Лаков по Bloomberg TV Bulgaria.

Има растеж на покупателната способност на българите, който продължава и тази година. Това означава, че догодина данните ще покажат още по-добри резултати, каза Ангелов. Това се дължи на продължаващия ръст на доходите и намаляващата инфлация. Той допълни, че страната ни ще продължи да настига средноевропейското ниво, въпреки бавните темпове.

Целия коментар гледайте във видеото.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

196

Бони Бонбони

преди 1 ден

До 191. - Пазарът се нуждае от оборот на парите иначе загива. Парите по дюшеци и банки и криптобалони и борси са въздух под налягане. Иначе имаме инфлация и война за нулиране на дълговете. В момента няма толкова материални активи колкото напечатани трилиони пари.

195

Анонимен

преди 1 ден

АКО БЪЛГАРИТЕ НЯМАТ 30 МЛРД ПОД ДЮШЕЦИТЕ,ЗНАЧИ СА ГОЛА ВОДА. РИСК ОТ БАЛОНИЗИРАНЕ НЯМА ЗАЩОТО ТОВА Е БОМБОНИЗИРАНЕ!!...

194

Анонимен

преди 1 ден

Това, че вземаш но и плащаш повече пари за по малко стоки не е растеж а спад на покупателната способност, демократичните болшевики са по зле и от старите болшевики, винаги извъртат и изкривяват нещата както им е изгодно.

fallback