Снимка: БГНЕС

Зачестиха инцидентите с електрически тротинетки. В четвъртък в Русе мъж с тротинетка беше ударен от кола. По-късно стана ясно, че 46-годишният мъж е починал в болница. По първоначална информация е пресичал с тротинетката си оживен булевард в разрез с правилата. Полицията разследва случая.

В редица градове на страната само през тази седмица са регистрирани сериозни произшествия с тротинетки, а в Бургаско за ден пострадаха двама. Заради честите произшествия в Русе общинските съветници взеха решение да забранят движението на тротинетки по всички пешеходни зони.

Зачестяват и сигналите на граждани заради това, че в местата за разходка покрай тях профучават тротинетки с доста висока скорост. Това стана и причина в Русе движението на електрическите превозни средства да бъде забранено абсолютно навсякъде, с изключение на велоалеите и улиците за обществен транспорт. Контролът се осъществява от общинска полиция. Въпреки това правилата не се спазват.

"Извършени са 16 произшествия, има 19 ранени", каза пред NOVA Георги Игнатов, директор на дирекция "Обществен ред и сигурност“ в Община Русе. "Съставени са 50 акта - те са указани в наредбата от 10 до 300 лева за гражданите и от 20 до 500 лева за юридическите лица", добави той.

В Средец 29-годишен мъж с тротинетка е с опасност за живота, след като катастрофира сам. В Бургас с тежки травми е 32-годишен мъж, в село Топчийско 11-годишно дете е със сериозни наранявания след падане от тротинетка. На пътя за Карнобат 59-годишен се преобръща сам.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase