Снимка: БГНЕС
fallback

"Чувствата са смесени. Все още съм в затвора. Година и шест месеца чакаме президентът да се произнесе за това, че ще бъдем помилвани". Това обясни бившата кметица на район "Младост" Десислава Иванчева. Тя все още е в затвора, но гостува в Би Ти Ви. Пуснали я да се лекува, обясни Иванчева.

Водя три дела срещу сливенския затвор заради отказ от лечение на микроаденом на хипофизата. Липсва лечение, не ми се даваше животоподдържащ медикамент. Имам увреждания, имам проблеми със зъбите, подула съм се, не се лекувах и за астма, обясни бившата кметица.

В момента съм в прекъсване по медицински причини. В момента нямам прегледи и изследвания и мога да присъствам в студиото. С автобус си тръгвам в сряда за Сливен, обясни Иванчева.

"Аз съм в строг режим. Непрекъснато ни режат храната, ако близък ми донесе 6 салама, те режат и шестте, а няма хладилник и бързо се развалят. При жените условно предсрочно освободени са малко, стана ясно от думите на Иванчева. Тя обясни, че ще намали присъдата си с 4-5 месеца, защото работи в кухнята в затвора.

"Аз и още две момичета сме, нормално е да има културен шок", каза още Иванчева.

Има доживотни присъди, при мъжките са в отделно крило, но при нас сме заедно. Около 180 жени лежат в затвора, каза тя.

По думите й законът разрешава да има две прекъсвания - по здравословни и по семейни причини. Законът казва, че затворът трябва да ни пази физически и психически.

Иванчева благодари на 82-годишната си майка, която гледа сина й.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

94

Анонимен

преди 1 седмица

Горките женици, сготвиха ги. Скапания Гешев. А на Иванчева й беше "светнал" само носа. Тя с нос ли ги е броила тези пари? Пипнала е някъде по колата и се е почесала явно. Тези с ръкавиците меверейки кой знае къде са разнесли всичко. Те се опитваха и с ръкавиците после да им хващат ръцете на двете жени. Да пренесат, но не успяха.

93

Анонимен

преди 1 седмица

Иванчев и про ста женица.Изведнъж стана от нищото кметицата и се самозабрави.Ходеше нощно време на строежа на Гаранти коза да ги проверява и викаше като миси.рка на охраната:Знаете ли коя съм АЗ!?Общо взето фризьорка,набутала се сред играчите,ама...няма гръб.Иначе да си краде досега,като другите...

92

Анонимен

преди 1 седмица

Следях с интерес делото Иванчева и съм абсолютно убеден че я вкараха на топло, защото пречи, а не защото е виновна. Дано кармата да си свърши работата, защото справедливост в тая държава скоро няма да има.

fallback