Снимка: Facebook

Провежда се най-мащабното национално събитие в подкрепа на брака от мъж и жена, семейните ценности и добродетели, и правата на родителите и децата - "Поход на семейството" в София, Пловдив и Варна.

Празникът в страната започна в 16:00 часа, едновременно в София – пред Народния театър „Иван Вазов“ – и във Варна – на сцена “Раковина”, в Морската градина. Началото в Пловдив ще бъде в 18:00 часа на площад „Аптека Марица“.

Светият синод на Българската православна църква излезе с протоколно решение да благослови Националния „Поход за семейството“, заявиха организаторите на тяхната страница в социалната мрежа Facebook.

Събитието е подкрепено чрез официални писма от епископ Христо Пройков, председател на Епископската конференция на Католическа църква в България, и п-р Анатолий Еленков, пълномощник на Националния алианс "Обединени божии църкви".

Организаторите и участниците в събитието се обявяват за утвърждаване на брака като доброволен съюз само между един мъж и една жена, в подкрепа на християнските и общочовешки семейни ценности и добродетели, и за защита на правата на родителите и децата в тяхна взаимна полза, без да се противопоставят.

„Поход за Семейството е най-позитивното събитие през годината, защото от една страна е радостен празник и забавление за участниците, а от друга – чрез него се отправя силно и ясно послание в подкрепа на брака, семейството, родителите и децата – цялата основа на обществото ни“, каза Ивайло Тинчев, национален координатор на инициативата и председател на Управителния съвет на Национална асоциация „Поход за Семейството“.

„Днес в България всяко пето дете живее само с един родител. Младите сключват брак все по-рядко и често губят най-ценните и най-прекрасните години от живота си във взаимоотношения без дългосрочно обвързване. Личният и семейният морал са паднали до изключително ниско ниво. Това е разрушително за обществото ни. Затова се събираме – за да изразим недвусмислено, че не само искаме промяна, а и самите ние можем да бъдем чаканата промяна, която е нужна на родината ни, за да се запази, умножи и просъществува народа ни в бъдеще въобще.“, каза още той.

Едновременно с това „Поход за семейството“ ще предложи на място концертна програма, много игри и забавления за родителите и децата.

Началото на Националния „Поход за семейството“ е поставено през 2018 година и оттогава насам, по възможност, се провежда веднъж годишно, през месец юни, в най-големите български градове.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase