Снимка: Pixabay

Момичето, което падна от сцената на театъра в Пловдив остава с опасност за живота, казаха от университетската болница в града пред bTV.

16-годишното дете е част от детско-юношеската трупа към театър „Иван Радоев“. Лора Петкова репетирала с останалите деца в премиерния спектакъл „Дванайсета нощ“. Детето се е подпряло на парапет и е паднало от няколко метра.

Още в петък Лора, както е името на пострадалото дете, е била оперирана по спешност. Към момента обаче остава в реанимация и е с тежка черепно-мозъчна травма. Състоянието му е критично.


След инцидента министърът на културата разпореди спешна проверка по случая. Така се води и от полиция и прокуратура в Пловдив.

Директорът на театъра Димитър Кабаков  обясни, че всички административни изисквания по отношение на пребиваването на децата в театъра – като инструктажи за безопасност и други изисквания на Инспекцията по труда, са направени. Той допълва, че в годините назад такъв инцидент никога не се е случвал.

„Всички сме в шок. Сутринта имахме водосвет в театъра, а след това беше отслужена и молитва за здраве в храм „Свети Николай“, допълни Кабаков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase