fallback

Писането на лист с химикал става все по-рядко срещано с нахлуването на технологиите в ежедневието ни. Краснописът не е от голямо значение днес, но до средата на 70-те години на миналия век е задължителен предмет в началното образование.

В съвременната класна стая децата още пишат на тетрадки, но учебниците вече са заместени от интерактивна дъска.

"Разбира се, всички деца имат предпочитание към технологиите. Технологиите вече навлязоха и в нашите часове. Използваме ги във всеки един час и на тях им е много интересно", каза началният учител в столичното 127-о СУ "Иван Денкоглу" Иванка Найденова.

Проучване показва, че над 50% процента от образованите хора, независимо че в ежедневната си работа използват компютър или телефон, продължават да пишат и на ръка всеки ден.

Писане с химикалка върху лист хартия помага на децата да се влюбят в родния език и литературата, категорична е Найденова. А технологиите може и да са неизменна част от живота ни, но много хора все още виждат смисъл в писането на ръка.

Вижте повече във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 1 месец

уфсъ и балгария са ми мюбими

16

Анонимен

преди 1 месец

Не съм писал нищо на ръка от поне 10 години. Всичко вече е електронно през компютъра, таблета и телефона. Хартиен документ не съм попълвал от доста години. Може би за последен път съм писал на ръка да кажем повече от една страница някъде около 2000г. Тоест преди 24г.

15

Анонимен

преди 1 месец

Ами аз исках да напиша коментар на ръка тук, с химикалка и на хартия, ама на - не ми давате възможност.

fallback