Снимка БГНЕС, архив
fallback
Пенсиите ще се увеличат с 11% по швейцарското правило . Това решение препотвърдиха депутатите със 78 гласа "за".

Това стана с приемането на проект на решение на ПП-ДБ, с който те задължават представителите на Министерския съвет в Надзорния съвет на НОИ да защитят 11-процентния ръст. Това обаче вече стана миналия вторник и той е гарантиран.

До проекта на решение и извънредното заседание днес се стигна заради опасения, че пенсиите може да скочат с 10, а не с 11%. По план пенсиите следваше се вдигнат с 11% на база прогнозните данни за ръста на средния осигурителен доход и инфлацията. По данни на НОИ обаче според данните от двата показателя следвало увеличението да е 10%. Имало и такъв проект на решение, пише "24 часа".

Срещу това обаче се обявиха всички парламентарни сили и служебният социален министър Ивайло Иванов и Надзорният съвет прие 11-те процента. Все пак днес депутатите от ПП-ДБ, БСП и ИТН препотвърдиха решението. ГЕРБ-СДС и ДПС не гласуваха, а "Възраждане" не участваха в заседанието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Надя Драганчева от

преди 3 седмици

Надя Николова Драганчева се казвам и съм от гр.Тутракан.Аз съм на 72 години и си търся млад любовник, който да юе задоволява сексуално много

30

Анонимен

преди 3 седмици

Важното е да не се връща социализма, че беше баси скуката, не можеше да се мръдне от тъпата България, нямаше марихуана, само българска и скапана руска музика и филми. Подобна малоумщина да се забрани в конституцията. Лошото е, че елементарните българи с друго не могат да се справят, освен с крак върху канчето

29

Анонимен

преди 3 седмици

Абе, стига сте наливали пари на дъртаците, баси държавата

fallback