Снимка: БГНЕС

Модернизацията на коловозите в Централна гара-София започна едва преди няколко дни, а хора, използващи железницата вече споделят за невиждан хаос заради ремонта. Според пътуващите до вчера на информационните табла не е имало никаква информация нито за ремонта, нито за отменени или закъсняващи влакове.

От днес обаче БДЖ въвежда ново разписание, в опит да подобри организацията и проблема с пътуванията в Северна България. Дали направените промените ще бъдат достаъчни и навременни ли са?

Тази сутрин пътник решава да си вземе билет за влак в 07:35 ч., който пътува за Враца. Мъжът разбрал чак на касата, че този вкак по разписание е отмнен и ще трябва да изчака следващия. Пред bTV мъжът споделя, че получил информацията “на късмет”. „Цяла седмица няма промяна. На таблото отпред няма информация за влаковете. Пълна лудница и миш-маш е всичко“, разказва несгодите с пътуванията си мъжът от Враца.

Отново пред bTV Тодор Петров, директор на управление на влаковете и гаровата дейност - София, споделя, че пълната информация е достъпна на сайта на БДЖ, както и на таблата вътре в гарата. “Подменените състави на пет от влаковете, които влизат и заминават от Централна гара, вече облекчиха движението. Не се налага маневрирането и допълнителни откачване на локомотив, закачане на нов от другата страна, така че много по-бързо става след смяната”.

Петров споделя, че само за днес има отменени влакове от София до Мездра и от Мездра до София.

Той добави, че е започнал ремонт на следващите седем коловоза, като пет са върнати в експлоатация от изпълнителя за източно и южно направление. И допълни, че ремонтът ще продължи около 15 месеца и призова пътуващите за търпение.

“В крайна сметка всичко ще се оправи”, казаха от гарата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase